Voldoende magnesium draagt bij tot de normale instandhouding van normale botten en bevordert het de energiestofwisseling. Daarnaast heeft magnesium een gunstige invloed op het celdelingsproces. Magnesium speelt een rol bij allerlei processen in ons lichaam. Maar hoe zorg je ervoor dat je voeding genoeg magnesium bevat? En in welke voedingsmiddelen zit magnesium? Wij zetten het voor je op een rij. 

1. Noten en zaden

Noten en zaden zijn een belangrijke bron van magnesium. Een handje noten per dag draagt bij om je dagelijkse portie magnesium binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan paranoten, amandelen, cashewnoten en walnoten. 

2. Volkoren granen

Ook volkorenproducten bevatten veel magnesium. Volkorenproducten zijn bijvoorbeeld brood, havermout, zilvervliesrijst, volkorenpasta of bulgur. Probeer zoveel mogelijk volkoren producten te eten, deze bevatten magnesium wat bijdraagt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium. 

3. Rauwe cacao

Chocola: lekker is het zeker, maar wist je dat pure cacao ook een hele goede magnesiumbron is? Cacao bevat redelijk wat magnesium, dus dat betekent ook: hoe puurder de chocolade, hoe meer magnesium. Een goede reden om chocola te eten dus. Vijgen en fabrikozen bevatten ook veel magnesium. Om de chocolade een extra taste te geven, is het lekker dit te combineren.

Niet zeker of je genoeg magnesium binnenkrijgt? Bekijk dan onze supplementen:

4. Vis

Vis blijkt enorm gezond. Dat komt door de omega-3 vetzuren die het bevat, maar ook om aan je dagelijkse portie magnesium te komen.

5. Bladgroente

Bladgroenten zijn ook een bron van magnesium. Vooral spinazie is een belangrijke bron van magnesium. Andere bladgroenten met veel magnesium zijn: andijvie, boerenkool, andere kolen en sla. Eet je 200 gram gekookte spinazie? Dan krijg je al snel 40% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen! 

6. Peulvruchten

Peulvruchten zitten boordevol eiwitten, voedingsvezels, vitamines en mineralen. Eén van die mineralen is magnesium. Wil je voldoende magnesium binnenkrijgen, dan zijn linzen, bonen, kapucijners of kikkererwten een goede bron. Met name sojabonen zijn heel rijk aan magnesium. Tofu, tempé en hummus zijn bewerkte peulvruchten en zijn daarom ook een goede bron van magnesium. Ook vlees- of melkvervangers zijn regelmatig op basis van soja. Ook dit soort producten helpen je dus om voldoende magnesium binnen te krijgen.

7. (Gedroogd) fruit

Wist je dat een bananen, gedroogde abrikozen en vijgen een goede bron zijn van magnesium?  Met een handje vijgen of abrikozen zit je al snel op zo’n 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium. Voor een enkele banaan is dat zo’n 10%. 

Magnesium supplementen

Je weet nu welke voeding veel magnesium zit. Denk jij dat je toch onvoldoende magnesium binnenkrijgt? Het is mogelijk om dit te testen en indien mogelijk het magnesium gehalte aan te vullen met een magnesiumsupplement. Klik hier voor al onze magnesium voedingssupplementen.