Ontdek een verrukkelijk recept voor een glutenvrije focaccia, perfect voor liefhebbers van Italiaanse smaken die glutenvrije opties kiezen. Met dit eenvoudig te volgen recept kun je in een handomdraai een heerlijke glutenvrije focaccia maken. Laat je verrassen door de smaakvolle combinatie van knoflook, tomaatjes, uien en verse kruiden, allemaal op een luchtige, smaakvolle bodem. Volg mee en geniet van deze glutenvrije lekkernij!

Benodigdheden glutenvrije focaccia

Voor het deeg:

  • 500 g Schär M broodmix
  • 14 g instantgist
  • 1 el agavesiroop of 1 el suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl xanthaangom
  • 10 g zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • 270 ml bruiswater
  • 4 el olijfolie + 1 el om het deeg mee in te smeren

Voor de topping:

  • 150 g kleine tomaatjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 rode ui
  • Optioneel: zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Of bekijk de ingrediënten eenvoudig hieronder: 

Glutenvrije focaccia recept

  1. Allereerst, los de gist op in 100 ml lauwwarm water, samen met een eetlepel agavesiroop of suiker. Roer goed en laat het mengsel 10 minuten rusten.
  2. In een mengkom combineer de Schär Mix met xanthaangom, zout, bakpoeder, gist en olie. Meng alles met een spatel.
  3. Voeg bruiswater toe en kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand. Vorm een bol en bedek met olie. Laat het deeg een uur rijzen onder een vochtige doek op kamertemperatuur, of in de oven met alleen het lampje aan.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de Schär Mix. Plaats de deegbol erop en vorm een ovale focaccia. Bedek opnieuw met een vochtige doek voor 30 minuten.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd knoflook fijn, halveer tomaatjes en snijd rode ui in ringen. Meng met olijfolie, rozemarijn, tijm, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.
  6. Maak kuiltjes in het deeg en verdeel tomaatjes, uien, knoflook en kruiden. Bak de focaccia goudbruin in 30-35 minuten. Snijd en serveer. Smakelijk!